Vi söker en intressepolitisk ombudsman för en projektanställning på cirka 1 år och med 50-75 % tjänstgöringsgrad. Tillträde i oktober.

Ombudsmannen ansvarar främst för att skriva våra remissyttranden, debattartiklar och övriga för medlemsföreningarna gemensamma intressepolitiska frågor samt för uppföljning av de ärenden vi driver. I arbetet ingår även nätverksarbete samt omvärldsbevakning inom funktionshindersområdet.

Den person vi söker bör ha erfarenhet från påverkansarbete i den ideella sektorn. Du som söker får gärna ha insikt om situationen för personer med funktionsnedsättning och de hinder de möter i samhället.

För tjänsten krävs att du har god kunskap om den politiska processen och offentligt beslutsfattande och då särskilt på den kommunala nivån. Relevant högskoleutbildning, t.ex. samhällsvetare eller jurist, är ett önskemål.

Vi vill ha din ansökan senast den 20 september. Vi tillämpar löpande rekrytering.

Skicka personligt brev och CV (med löneanspråk) till e-post kansli@funktionsrattstockholm.se.

Frågor besvaras av Wanda Scherdin, verksamhetsansvarig, tel 08-30 05 35/e-post wanda.scherdin@funktionsrattstockholm.se eller Anna Quarnström, ordförande, tel 070-351 40 42/e-post anna.quarnstrom@live.se.