Nu när coronaviruset finns i Sverige är det viktigt att alla som befinner sig i landet nås av information. Funktionsrätt Stockholms stad noterar att det kan vara svårt för olika grupper att få den fakta de behöver. Därför vill vi uppmana alla att bidra till informationsspridning på olika sätt. Här kan kommuner, regioner, myndigheter, media och civilsamhället hjälpas åt.

Lättläst svenska behöver en del av befolkningen, det finns grupper som behöver bildstöd, textade nyheter, teckenspråkstolkade nyheter och andra metoder för att få fakta om coronaviruset.

Vi har lagt upp länkar på lättläst svenska, bildstöd och teckenspråkstolkade nyheter på vår hemsida, som vårt bidrag till informationsspridning: https://funktionsrattstockholm.se/information-om-corona-pa-lattlast-svenska-med-bilstod-och-teckensprakstolkat/

Vi har även skickat ut denna information till våra 32 medlemsorganisationer och delat info på vår Facebooksida.

Vi hoppas att vi gemensamt kan hjälpas åt att se till information om coronaviruset ges till alla, både för att hindra smittspridning men även för att alla ska veta hur de ska agera gällande detta virus.

Kontakt:

Anna Quarnström
Ordförande
Funktionsrätt Stockholms stad
070-351 40 42

Eller

Kukkamariia Valtola Sjöberg
Intressepolitisk ombudsman
Funktionsrätt Stockholms stad
073-808 57 79
kansli@funktionsrattstockholm.se